Muoviton ja hengittävä Ekovilla ehkäisee kosteusvaurioita

Puukuidusta valmistettu Ekovilla on 100-prosenttinen luonnontuote ja tekee talostasi hiilinielun koko sen elinkaaren ajaksi.

Etkö halua eristää taloasi muovilla? Olemme havainneet, että ei halua moni muukaan.

Samitaloihin on nyt saatavilla ekologinen Ekovilla-eriste, joka on valmistettu puukuidusta. Puukuitu hengittää ja varmistaa, että kodin luonnollinen kosteustasapaino säilyy ympäri vuoden.

Eristeisiin esimerkiksi rakennusvaiheessa kertynyt kosteus ei myöskään tule aiheuttamaan ongelmia, sillä puukuitu ja kosteutta ohjaava ilmansulkupaperi päästävät kosteuden haihtumaan. Samitaloissa riski tähän tosin on ylipäätään pieni, sillä elementit kootaan sisätiloissa talotehtaassamme Nurmeksessa.

Vaikka Ekovilla hengittää, se on yhtä tiivis kuin mikä tahansa muukin eriste, eikä lämpöä karkaa harakoille. Hengittävä eristeratkaisu parantaa myös sisäilman laatua.

Ekovilla on ekoteko. Eristemateriaali on 100-prosenttisesti luonnontuotetta, ja Ekovillalla vuorattu talosi toimii hiilipankkina koko elinkaarensa ajan. Lisäksi puukuitu voidaan käyttää uudelleen ja kierrättää takaisin luontoon.

Näin eristät Samitalosi Ekovillalla

Ekovilla

Yläpohja voidaan eristää kokonaan puhallettavan Ekovilla-eristeen avulla. Puhallettava eriste täyttää pienimmätkin kolot ja saa aikaan yhtenäisen eristevaipan. Ruiskuttamalla kuidut saadaan sitoutumaan toisiinsa, mikä varmistaa hyvän pysyvyyden. Eriste täyttää koko eristetilan ja on painumaton ja tiivis. Ekovilla X5 -ilmansulkupaperin ansiosta rakenne hengittää.

Ulkoseinien eristyksessä käytetään helposti asennettavia Ekovillan eristelevyjä. Jämäkkä levy pitää kulmat ryhdikkäinä, ja eriste täyttää sille varatun tilan kulmia myöten. Eristeen leikkaamista varten tehtyjä ekovillasahoja ja -veitsiä saa rakennustarvikeliikkeistä. Ekovilla-levyt sopivat sekä uudisrakentamiseen että saneerauskohteisiin.

Kun lisäksi valitaan hengittävät sisäverhousmateriaalit (maali ja tapetti), Ekovilla-eristeen kosteudensiirto toimii koko rakenteessa.

Lue lisää Ekovillasta: www.ekovilla.com