Eristeet kuntoon, lämpö talteen!

Tuuleeko nurkista? Ei pitäisi! Hyvä eriste pitää lämmön oikeassa paikassa ja lämmityskustannukset kurissa. Käytetyimpiä eristeitä Suomessa ovat mineraalivillat, puukuitu ja polystyreeni. Näistä puukuidun suosio on jyrkimmin nousussa, eikä ihme, sillä ympäristöystävällisyys on yhä useammalle suomalaiselle talon rakentamisessa tärkeää.

Ekologinen puukuitu on yläpohjien suosituin eriste.

Ulkoseinien eristeenä yleisimpiä ovat mineraalieristeet, joihin luokitellaan lasivilla ja kivivilla eli vuorivilla. Mineraalivillat ovat kevyitä ja helposti käsiteltäviä materiaaleja.

Alapohjissa eniten käytetty eriste on polystyreeni eli XPS-eriste. Sen erityispiirre on vettä hylkivä solurakenne. Yläpohjissa taas suosituimmaksi eristeeksi on noussut puukuitu, jota kutsutaan myös selluvillaksi.

Muovittomuus kiinnostaa talon rakentajia.

Puukuitueriste sopii erinomaisesti yhteen puurungon kanssa, ja kun sisäverhoukseen vielä valitaan maaliksi ja tapetiksi hengittäviä materiaaleja, kosteudensiirto toimii koko rakenteessa. Talon rakenteisiin ei käytetä lainkaan muovia, mikä on monen luonnonystävän mieleen.

Puukuidun suosio on jyrkimmin nousussa, eikä ihme, sillä ympäristöystävällisyys on yhä useammalle suomalaiselle talon rakentamisessa tärkeää.

Puukuitueriste asennetaan yläpohjaan puhaltamalla, ja ulkoseiniin käytetään levyeristettä. Näin lopputulos on kestävä ja tiivis. Puukuitu hengittää, minkä ansiosta talon kosteustasapaino pysyy kunnossa vuodenajasta riippumatta. Puukuitu on myös kierrätettävä materiaali, ja sen voi käyttää uudelleen. Samitalolla puukuitueristys on saatavilla kaikkiin taloihimme.

Polyuretaanin valtti on sen lämmöneristyskyky.

Yksi markkinoiden tehokkaimmista lämmöneristysmateriaaleista on polyuretaani, jota tarvitaan vain ohut kerros hyvän lämmöneristeen saamiseksi. Polyuretaani ei kutistu, lahoa tai homehdu, ja se pitää lämmöneristysominaisuutensa vuosikymmeniä. Polyuretaani sopii koko talon eristämiseen lattiasta seiniin ja kattoon.

Polyuretaania on käytetty meillä Samitalolla kauan, ja olemme olleet mukana eristeiden kehitystyössä. Yhdistämme perinteisen eristeen ja polyuretaanin, millä päästään helposti tiiviiseen ja energiataloudelliseen ratkaisuun.

Kaikki edellä mainitut eristevaihtoehdot ovat myös meillä saatavissa talomalleihimme.

Talonrakentajan oppaassa kerromme lisää energiatehokkuudesta.

Jos puntaroit eristevaihtoehtojen välillä, ota rohkeasti yhteyttä lähimpään talomyyjääsi ja kysäise lisää. Kerroimme eristämisestä ja energiatehokkuudesta myös vastikään valmistuneessa Talonrakentajan oppaassa. Lataa omasi ilmaiseksi täältä!